Scientific Design Lab learning center

DESCRIPTION

The center was established in order to serve design school. The design was based on scientific researches, studying the visual environment impact on human stress measured by pupil diameters and rapid eye movements. The main goal was to create the learning space, which: 1. intends to turn on all creative skills of the students 2. creates friendly interactive relationship mood 3. establishes convenient visual field, that allows to students focus on the actual learning tasks without any interruption. Such convenient visual field was created by: a. Usage of sophisticated geometry forms b. Location of each object is justified by its correctly measured position according to visual field of each student c. The color scheme is calculated the way it stimulates the brain in the most creative manner d. The main lighting of the center is natural, combined with artificial one, chosen by 100% color rendering index. In general, the project focused on right visual environment for learning.